Komt Ikea dan toch met zijn nieuwe slimme rolgordijnen in augustus? Vernieuwde productpagina's op de Zweede website doen alvast vermoeden van wel.


Ze hadden al een tijdje beschikbaar moeten zijn, maar in augustus zouden we toch naar onze favoriete IKEA-winkel kunnen voor de slimme rolgordijnen. Dat is toch wat de website van IKEA laat zien.

Een slim huis voor iedereen

Eerder liet het Zweedse meubelbedrijf al weten dat het de verkoop van de rolgordijnen uitstelt wegens softwareproblemen. Nu lijkt het bedrijf daarop terug te komen.  FWD Smarthome Magazine ontdekte op de productpagina’s van Kadrilj en Fyrtur een update over de rolgordijnen. Op de pagina staat te lezen dat de producten ‘in augustus beschikbaar zullen zijn’. De vraag is nu of dat enkel voor Zweden geldt, of ineens voor andere markten.

Komen de nieuwe slimme rolgordijnen dan toch in augustus?

De nieuwe rolgordijnen zijn te bedienen via een meegeleverde afstandsbediening of via de ‘Trådfri-app’ die ook spraakondersteuning bied voor Amazon Alexa, Google Assistant en uiteraard Apples Siri langs HomeKit. Er zijn twee varianten; de Kadrilj-gordijn zou lichter van kleur zijn, en bovendien lichtdoorlatend. En de Fyrtur-gordijn is volledig verduisterend. Een handig extraatje is dat je geen stopcontact nodig hebt voor de nieuwe slimme gordijnen. IKEA heeft een accupack voorzien in elk van de gordijnen.