De Britse bank Natwest gaat beginnen met het testen van betaalkaarten met een ingebouwde vingerafdrukscanner midden april.

Advertentie

Contactloos betalen begint stilaan meer en meer gebruikt te worden, ook hier. Voor betalingen van minder dan €25 kan je je bankkaart, als deze recent genoeg is, snel tegen een compatibele betaalterminal houden om zo meteen een betaling uit te voeren. Een pincode is hier niet nodig, tenzij je meer dan €25 moet betalen. De Britse bank Natwest heeft verder ingezet op deze technologie en wil midden april testen uitvoeren met een bankkaart met vingerafdrukscanner om o.a. sneller contactloos te betalen.

In het Verenigd Koninkrijk is om veiligheidsredenen ook een maximumbedrag voor contactloze betalingen zonder pincode ingesteld. Dat bedrag is vastgelegd op £30. Bij een betaling van een hoger bedrag moet je dus nog een pincode ingeven. En dit is waar de vingerafdrukscanner in het spel komt. Je vingerafdruk wordt opgeslagen op de betaalkaart zelf en vervangt de pincode volledig. Als je je vinger dus op de juiste plaats houdt bij een betaling (zowel op de traditionele manier als contactloos) dan wordt de betaling geaccepteerd zoals wanneer je je pincode zou ingeven.

Op het vlak van beveiliging zou een vingerafdruk ten slotte veiliger moeten zijn dan een pincode. De vingerafdruk bevindt zich namelijk op de bankkaart zelf terwijl de pincode ook ergens in de cloud van je bank zit. Daarnaast is het mogelijk dat iemand snel even meekijkt over je schouder terwijl jij je code ingeeft. Een vingerafdruk kan je ook namaken, maar dit is net iets moeilijk dan een pincode overnemen.

if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {}; window.strchfSettings.stats = {url: “https://minoc-data-services.storychief.io/test-betaalkaart-vingerafdrukscanner-vk?id=1192773774&type=2”,title: “Testperiode betaalkaart met ingebouwde vingerafdrukscanner in VK start in april”,id: “95a939f7-5801-480c-a0d7-0025e2a4a0e8”}; (function(d, s, id) { var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js”; js.async = true; sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs); }(document, ‘script’, ‘storychief-jssdk’))

Advertentie