De Vlaamse overheid wil meer winkeliers stimuleren om online activiteiten te ontplooien. Praktische tools moeten de drempel verkleinen.

Advertentie

Er bestaat al een sensibiliseringscampagne om Vlaamse retailers warm te maken voor e-commerce, en die trapt nu een versnelling hoger.

Onder de slogan “Het Internet. Ook uw Zaak.” en de gelijknamige website was al heel wat informatie terug te vinden over de overstap naar digital commerce. “Die campagne was al een succes. Het aantal handelaars dat sindsdien aan webverkoop doet, steeg van 18 naar 32 procent,” zegt Vlaams minister van Economie Philippe Muyters in een reactie aan de VRT.

De volgende fase van de campagne stelt ook praktische hulpmiddelen ter beschikking voor geïnteresseerde winkeliers. “In een tweede fase gaan we meer inzetten op competentieversterking via praktische tools, cursussen en sessies, zodat nog meer handelaars echt online actief worden. De lokale handel wordt niet verdrongen, maar kan e-commerce omarmen.”

Naast de Vlaamse overheid zetten ook ondernemersorganisaties Unizo en NSZ hun schouders onder het initiatief, en zal de VDAB een uitlegplatform voorzien voor retailers en werknemers. Meer informatie is terug te vinden op www.hetinternetookuwzaak.be.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here