De Britse fietsdienst Deliveroo zag zijn omzet de afgelopen jaren exploderen, en komt daardoor bovenaan de lijst van snelst groeiende bedrijven in Europa te staan.


Deliveroo heeft op drie jaar tijd zijn omzet met een indrukwekkende 107.117 procent zien stijgen, en mag zich daardoor het snelst groeiende bedrijf van Europa noemen. Het omzetcijfer is gebaseerd op de resultaten die het bedrijf tussen 2013 en 2016 boekte, en werd berekend door de Financial Times in samenwerking met statistiekwebsite Statista.

Fietsdienst

Deliveroo is een Britse start-up die sinds 2013 actief is. Het bedrijf stelt fietskoeriers ter beschikking om maaltijden van restaurants aan huis te bezorgen. Het kan met een grote voorsprong zijn titel van snelste claimen. De tweede in de lijst is de Duitse energiestart-up Thermondo, dat met 10.878 procent groeide.

Deliveroo neemt de fakkel over van HelloFresh, dat vorig jaar de lijst aanvoerde. De maaltijdservice ziet zijn groei wat stokken, en is dit jaar gedaald naar een 18de plaats.


Sociaal conflict

Deliveroo is ook in ons land actief in enkele steden. In het afgelopen halfjaar kwam de dienst verschillende keren in het nieuws vanwege een sociaal conflict. Het bedrijf schakelde in het voorjaar over van een systeem waarbij het koeriers als werknemers te werk stelde naar een model waarin die koeriers als zelfstandigen aan de slag gaan. Die overgang werd echter door een deel van het personeel als een verslechtering van hun werkomstandigheden ervaren en betwist. De rechtsgeldigheid van de beslissing van Deliveroo wordt momenteel onder de loep genomen door de overheid.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here