Nieuws

Ex-klanten Neckermann krijgen plots factuur in de bus

Ex-klanten van het failliete orderbedrijf Neckermann kregen de afgelopen dagen opeens oude facturen voorgeschoteld, soms tot wel 30 jaar na dato.

Verschillende oude klanten van het Belgische catalogusbedrijf Neckermann ontvingen de afgelopen week een rekening van het bedrijf. Aangezien Neckermann in 2015 over de kop ging, kwamen de facturen vrij onverwachts.

Kritiek

De rekeningen blijken verstuurd te zijn geweest door Vesting Finance, een incassobureau uit Gent dat ingeschakeld is door de curator van Neckermann om oude openstaande facturen te innen. Zij hebben naar in totaal 3.500 ex-klanten een minnelijke schikking gestuurd om een openstaand bedrag te verheffen.

Sommige van de aangeschreven klanten trekken echter de informatie van het bureau in twijfel. Een van hen getuigt dat ze inderdaad soms bij het orderbedrijf bestelde, maar dat ze die leveringen altijd op voorhand betaalde. Bovendien gaat het in verschillende gevallen om rekeningen die al erg oud zijn. Eén vrouw kreeg een brief in de bus voor een bedrag dat ze in 1992 zou gespendeerd hebben.

Verjaard

De kwestie kwam aan bod in het Radio 2-programma De Inspecteur. Daarin wordt aan de klanten aangeraden om niet te betalen, maar een e-mail naar Vesting Finance te sturen om de rekening te betwisten. Het incassobureau moet dan meer informatie geven over de factuur in kwestie. Daarnaast zijn alle rekeningen ouder dan 10 jaar wettelijk verjaard en kan een persoon niet verplicht worden om deze te betalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business