Nieuws

Trump haalt opnieuw uit naar Amazon: “Ze vagen duizenden winkels weg”

Daags na een controversieel rapport dat stelde dat Amerikaanse president Trump gefixeerd is op Amazon, haalde Trump zijn gekende Twitter-zweep boven.

De Amerikaanse president Donald Trump is geen fan van Amazon. Hij liet zich eerder al verschillende keren negatief uit over het e-commercebedrijf op Twitter, en voegde daar gisteren een nieuwe uithaal aan toe. “Ik heb mijn zorgen over Amazon lang voor de verkiezingen al publiek gemaakt. In tegenstelling tot anderen betalen ze weinig tot geen belastingen aan de staat en lokale overheden, gebruiken ze ons postsysteem als hun loopjongen (wat enorme verliezen toebrengt aan de VS), en richten ze duizenden retailers te gronde.”

Dat president Donald Trump er niet voor terugschrikt om een uithaal te doen op Twitter wanneer hij zich aangevallen voelt, is ondertussen gekend. Het is wel interessant om te kijken waar hij op reageert. Trump verwijst er niet naar in zijn tweet, maar de nieuwswebsite Axios bracht enkele dagen geleden een opgemerkt stuk uit over de president. Getiteld “Trump haat Amazon, niet Facebook” laat het stuk enkele bronnen binnen het Witte Huis aan het woord die stellen dat Donald Trump een obsessie heeft met Amazon. De president zou aan het broeden zijn op een manier om Amazon meer belastingen te laten betalen. De perikelen met Facebook van de afgelopen week laten hem eerder koud.

Trump’s uithaal op Twitter had een impact op de webgigant. Amazon nam een duik van 4 procent op de beurs. Ondertussen is het aandeel echter weer terug aan het klimmen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business