Machines moeten in de toekomst ook complexe, genuanceerde vragen kunnen begrijpen. Microsoft helpt een handje door een dataset van 100.000 vragen en antwoorden beschikbaar te maken.

De webgigant zou interesse tonen om vestigingen van de falende speelgoedketen Toys 'R' US over te nemen, om zo zijn fysieke winkelpark uit te breiden.

Advertentie

Amazon wil het aantal fysieke winkellocaties dat het bezit uitbreiden, en zou daarvoor in gesprek zijn met de Amerikaanse speeldgoedketen Toys ‘R’ US. De speelgoedketen zit in slechte papieren en heeft ondertussen het faillissement aangevraagd. Het speelgoedbedrijf heeft al aangekondigd dat het zijn 700 winkels in de VS zal sluiten.

Omnichannel

Volgens nieuwsmedium Bloomberg zit Amazon momenteel rond de tafel met de speelgoedketen om een deal te sluiten om een deel van zijn onroerend goed over te nemen. Hoeveel winkels het precies wil overkopen is niet geweten.

Die Toys ‘R’ Us-locaties zou Amazon willen omvormen tot vestigingen voor zijn eigen winkelconcepten, in het speelgoedmerk is het niet geïnteresseerd. Bijvoorbeeld voor Whole Foods, de supermarktketen die Amazon vorig jaar binnenhaalde. Ook Amazons fysieke boekenwinkels of zijn kassaloze Amazon Go-winkels zouden zo een uitbreiding kunnen krijgen.

Welke deal uiteindelijk ook uit de bus komt, het is duidelijk dat Amazon een versterkte focus legt op omnichannel, waarbij het offline en online kanalen combineert, en hoopt dat deze elkaar zullen versterken. De e-commercegigant heeft momenteel de wind flink in de zeilen en is sinds kort zelfs meer waard dan Alphabet, het koepelbedrijf van Google.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here