Nieuws

Amazon aast opnieuw op grote winkelketen in de VS

De webgigant zou interesse tonen om vestigingen van de falende speelgoedketen Toys 'R' US over te nemen, om zo zijn fysieke winkelpark uit te breiden.

Amazon wil het aantal fysieke winkellocaties dat het bezit uitbreiden, en zou daarvoor in gesprek zijn met de Amerikaanse speeldgoedketen Toys ‘R’ US. De speelgoedketen zit in slechte papieren en heeft ondertussen het faillissement aangevraagd. Het speelgoedbedrijf heeft al aangekondigd dat het zijn 700 winkels in de VS zal sluiten.

Omnichannel

Volgens nieuwsmedium Bloomberg zit Amazon momenteel rond de tafel met de speelgoedketen om een deal te sluiten om een deel van zijn onroerend goed over te nemen. Hoeveel winkels het precies wil overkopen is niet geweten.

Die Toys ‘R’ Us-locaties zou Amazon willen omvormen tot vestigingen voor zijn eigen winkelconcepten, in het speelgoedmerk is het niet geïnteresseerd. Bijvoorbeeld voor Whole Foods, de supermarktketen die Amazon vorig jaar binnenhaalde. Ook Amazons fysieke boekenwinkels of zijn kassaloze Amazon Go-winkels zouden zo een uitbreiding kunnen krijgen.

Welke deal uiteindelijk ook uit de bus komt, het is duidelijk dat Amazon een versterkte focus legt op omnichannel, waarbij het offline en online kanalen combineert, en hoopt dat deze elkaar zullen versterken. De e-commercegigant heeft momenteel de wind flink in de zeilen en is sinds kort zelfs meer waard dan Alphabet, het koepelbedrijf van Google.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business