Nieuws

Google laat je producten rechtstreeks op zoekpagina kopen

Sinds deze week laat Google toe om producten rechtstreeks aan te kopen vanuit de zoekresultaten of met de Google Assistant. De optie beperkt zich momenteel tot de VS.

Met het nieuwe programma Shopping Actions maakt Google het mogelijk voor surfers om producten meteen te kopen vanuit de zoekmachine of met de Assistant.

Instant check-out

De optie lanceert exclusief in de VS, waar Google verschillende grote retailers heeft weten te overtuigen om deel te nemen aan de lancering. Supermarkten Walmart en Target doen onder andere mee, samen met Home Depot en Costco.

Gebruikers moeten op voorhand hun betalingsgegevens opslaan bij Google. Eens ze dat gedaan hebben, kunnen ze instant aankopen doen op de diverse zoekservices van het bedrijf. Retailers die gebruik willen maken van Shopping Actions, betalen daarvoor een commissie aan Google bij de verkoop van een product. Daarmee verschilt het van Googles standaard advertentieproducten: retailers betalen de zoekgigant enkel wanneer ze iets verkopen.

Universeel boodschappenmandje

Shopping actions biedt niet alleen een instant check-out, de functie maakt het ook mogelijk om producten die via diverse Google-kanalen worden opgezocht tezamen in één afrekeningsproces aan te kopen. Zo kan iemand die via de zoekmachine een lamp in zijn winkelmandje heeft gestoken verdergaan via Google Home, daar nog wat producten toevoegen, en uiteindelijk alles afrekenen in één beweging.

Elke Amerikaanse retailer kan vanaf deze week intekenen op Google Shopping Actions. Google schermt in zijn persbericht met het feit dat de winkels die Shopping Actions tijdens een testperiode gebruikten, hun verkoop zagen stijgen. Over uitbreidingsplannen voor Shopping Actions heeft de zoekgigant niets gezegd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business