Nieuws

Koerierdienst UPS verdubbelt capaciteit in België

UPS heeft een sterk jaar achter de rug in België dankzij het stijgend gebruik van online webshops. De koerierdienst investeert in een forse uitbreiding.

Het Amerikaanse bedrijf opende deze week een nieuw sorteer- en distributiecentrum in Lummen, het tweede in ons land. De vestiging kan 5.000 pakjes per uur verwerken, bijna een verdubbeling van de huidige capaciteit van UPS. De investering was nodig om de sterke groei op te vangen. De Belgische groei steekt er op het Europese vastelang bovenuit voor UPS, die in de EU gemiddeld een groei met 14 procent optekende.

UPS zette vorig jaar een groei van 20 procent neer in België. Het bedrijf duidt het stijgende belang van e-commerce aan als motor van die opwaartse cijfers. Meer nog dan binnenlandse verzendingen zijn het de cross-borderleveringen die de stijging aanjagen, zo verklaart UPS Country-manager Belux Fernando Flacon tegenover Gondola. “Ons internationaal netwerk speelt hierbij in ons voordeel, alsook het feit dat wij de hele keten van ophaling tot bezorging volledig zelf beheren, wat een naadloze ‘track & trace’ mogelijk maakt.”

Het centrum in Lummen vervoegt dat van Diegem, waar UPS 6.000 pakjes per uur verwerkt. De nieuwe locatie werd gekozen vanwege zijn strategische ligging op de kruising van de E313 en de E314, en vanwege zijn nabijheid tot de luchthaven van Keulen. Vanuit Lummen zal UPS voornamelijk pakketten verwerken die bestemd zijn voor het oosten en zuiden van België.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business