Amazon is gestart met het leveren van producten van Whole Foods, de bio-supermarkt die het vorig jaar overnam. Prime Now-abonnees krijgen hun bestelling gratis binnen twee uur.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Dat Amazon Whole Foods in zijn online strategie zou integreren stond in de sterren geschreven toen de e-commerce-gigant de keten in juni 2017 overkocht. Het wordt nu duidelijker waar Amazon naar toe wil met de supermarkt: het lanceert de mogelijkheid om boodschappen te laten leveren binnen twee uur. Om gebruik te kunnen maken van de service moet je lid zijn van Amazon’s Prime Now-club.

Sneller dan Amazon Fresh

Dat Amazon boodschappen levert is geen nieuws op zich, het bedrijf biedt al een dergelijke optie aan met Amazon Pantry, dat ook in België te gebruiken is. Bij Pantry gaat het echter alleen om droge kruidenierswaren. Met zijn Whole Foods-leveringen steekt Amazon nog een tandje bij: gebruikers kunnen “verse en organische producten, patisserie, zuivel, vlees en zeevruchten, bloemen en dagdagelijkse benogdigdheden” bestellen, zo staat in het persbericht te lezen.

Dat niet alleen: de werbreus brengt de boodschappen ook binnen de twee uur aan je deur. Daarmee verschilt de service van het niet zo succesvolle Amazon Fresh, dat ook al poogde om verse voeding online te laten bestellen. Bij Amazon Fresh moest je minstens een dag wachten op je eten. Amazon haalde eind 2017 gedeeltelijk de stekker uit de service.

Prime Now-leden krijgen hun Whole Foods-bestelling binnen twee uur gratis geleverd. Wie zijn boodschappen binnen het uur wil hebben moet daarvoor extra betalen als het om een aankoop gaat die meer dan 35 dollar bedraagt. De dienst wordt op dit moment in vier steden aangeboden: Dallas, Virginia Beach, Cincinatti en Austin. Op termijn zal het aantal locaties toenemen, maar Amazon heeft daarover geen specifieke details bekend gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here