Nieuws, slider

Amazon neemt patent op leiband voor magazijniers

De band zou om de pols gedragen worden en zoemt wanneer werknemers hun arm in de verkeerde richting bewegen in een magazijn.

Amazon denkt eraan om zijn magazijniers uit te rusten met een armband die hen efficiënter laat werken. Door armbewegingen te tracken en de armband te laten zoemen wanneer een werknemer zijn hand in de juiste of verkeerde richting beweegt, zou er minder tijd verloren gaan. Amazon diende een patent in voor de armband in 2016, en dat is nu goedgekeurd.

In het patent beschrijft Amazon een systeem dat op basis van ultrasone golven de bewegingen van werknemers in een magazijn zou volgen. De golven worden vanaf een centrale unit verzonden, en opgepikt door de armband. Via het systeem zou de positie van een hand nauwkeurig te plaatsen zijn, en kan de unit feedback sturen als die hand naar het verkeerde product grijpt. Omgekeerd kan natuurlijk ook: dat de armband signalen produceert die de werknemers vertellen dat ze het juiste pakje vasthebben. De technologie kan ook ingezet worden om de activiteiten van werknemers te controleren, zo merkt Amazon op in de tekst.

Een leiband voor magazijniers is niet Amazon’s eerste fantasierijke octrooi. In het verleden kwam het bedrijf ook al met verschillende creatieve-slash-waanzinnige oplossingen om pakjes bij klanten te krijgen. Of het bedrijf ook effectief iets zal doen met het armband-patent, is niet geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business