Nieuws

Leuvens project laat gevangenen online bestellingen klaarmaken

In een Leuvens proefproject worden Belgische gevangenen ingezet om e-commercepakjes gereed te maken. Dat moet hen voorbereiden voor de arbeidsmarkt.

In de gevangenis van Leuven Centraal werd afgelopen week een bijzonder voorstel gedaan. Onderzoekers van de Hogeschool Odisee willen gedetineerden inzetten in fulfilment voor externe webshops. De gevangenen zouden online bestellingen kunnen verwerken en pakjes verzendklaar maken voor thuislevering.

Het project is gericht op gevangenen wiens tijd er bijna op zit. Zij moeten worden klaargestoomd op het leven buiten de gevangenis, maar hebben het vaak moeilijk met het vinden van een nieuwe job. De ervaring in fulfilment kan hen helpen om sneller aan de bak te geraken. Bovendien voorziet het project ook een logistieke opleiding voor elke deelnemer.

‘De bedoeling is om gedetineerden op het einde van hun periode in de gevangenis naar de arbeidsmarkt te loodsen met een sterk logistiek profiel,’ laat projectcoördinator Wouter Verheyen weten aan HLN.

In een volgend stadium worden Belgische webshops gezocht die mee willen werken aan het initatief. Een andere optie is om de diensten intern in te zetten, voor de eigen webshop van Cellmade, de instelling die instaat voor de opleiding en tewerkstelling van gedetineerden. Ook in ‘groene stadslogistiek’ zit potentieel, klinkt het bij Verheyen. ‘De ligging van gevangenissen aan de rand van steden is daarvoor ideaal.’

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business