De wintersolden brachten minder op dan vorig jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van Comeos en Mode Unie.

Advertentie

De Belg heeft zich ingehouden deze koopjesperiode. Handelaars verkochten schatting 5 procent minder tijdens de wintersolden dan vorig jaar. Dat maakt handelsvereniging Comeos bekend na een enquête in samenwerking met Mode Unie.

Meer dan 85 procent van de ondervraagde modehandelaars zegt evenveel of minder verkocht te hebben dan de vorige wintersolden. Voor de tegenvallende resultaten wordt naar het weer gewezen. Het natte weer zorgde ervoor dat mensen minder snel naar de winkelstraat trokken. Overdekte winkelcentra konden meer kopers lokken, net zoals webshops. Daarnaast bleef het relatief warm in januari, waar vooral de verkoop van winterkledij onder leed.

Buiten de soldenperiode waren de verkoopcijfers minder dramatisch. In de maand december werd er zelfs 3 procent meer verkocht dan dezelfde periode het jaar daarvoor. Toch blijft ongeveer de kwart van de winterstock in de rekken achter, laten de handelaars weten.

De solden begonnen nochtans op een positieve noot. Op de eerste koopjesdag van de wintersolden 2018 werd er ongeveer 4 procent meer gekocht dan het jaar daarvoor, hoewel ook toen het gros van de aankopen in de winkelcentra gebeurde.

 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here