FNG verhuist zijn stock naar Nederland. De volledige voorraad aan kleding wordt voortaan in Zoetermeer bewaard.

Advertentie

FNG, de Belgische groep waar onder andere Brantano, CKS en Fred & Ginger toe behoren, trekt met zijn voorraad naar een distributiecentrum in Zoetermeer, Nederland. Dat meldt De Tijd. Het distributiecentrum wordt het centrale vertrekpunt waaruit kledij naar de winkels in zowel België als Nederland wordt verstuurd.

FNG kreeg het centrale magazijn in handen na de overname van Miss Etam vorig jaar. Sindsdien is de groep bezig met het verplaatsen van hun voorraad vanuit verschillende magazijnen in België. De kledij van CKS en Fred & Ginger ligt al sinds juni in Zoetermeer. Uiteindelijk moet de hele stock verhuizen, buiten de voorraad aan schoenen van Brantano: die blijft in het magazijn in Erembodegem.

De keuze om de hele stock in Nederland te bewaren, ligt voor de hand, volgens medeoprichte Manu Bracke. ‘Hier wordt al jaren probleemloos tot 23 uur gewerkt, zodat onze klanten tot 22 uur kunnen bestellen en hun pakketje de dag nadien al thuis geleverd krijgen’, zegt Bracke in De Tijd. Ook het inzetten van tijdelijke werkkrachten zou bij onze noorderburen makkelijker geregeld kunnen worden.

Het magazijn maakt de verdeling van de kledij bovendien efficiënter. Een geautomatiseerd systeem moet ervoor zorgen dat kledij gesorteerd wordt en naar de juiste winkels en webshops vertrekt. Medewerkers komen er nauwelijks nog aan te pas, tenzij om in te grijpen bij technische problemen.


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here