outlook.com premium

Begin 2018 steekt Storesquare de grens over. Dat doet het onder andere met de hulp van de nieuwste aandeelhouder, ING België.

Advertentie

De Belgische marktplaats Storesquare krijgt een nieuwe aandeelhouder bij. Naast Unizo, KBC en Roularta Media Group, zet ook ING België zijn schouders onder het project. Met die financiële steun wordt Storesquare geschat op een waarde van 15,6 miljoen euro.

‘De grootste’

Storesquare kan zo sneller verder groeien, zegt Xavier Bouckaert, CEO Roularta Media Group. Sinds de oprichting in 2016, klom Storesquare op tot een platform met een duizendtal lokale, Belgische handelaars en ongeveer 600.000 maandelijkse bezoekers. Tegen het eindejaar wilt Storesquare afklokken op één miljoen maandelijkse bezoekers. ‘Onze gezonde ambitie is om in 2018 de grootste Belgische online shop te worden,’ aldus Bouckaert. ‘We zijn bijzonder verheugd dat ING, samen met KBC en Unizo, aan dit mooi verhaal verder wil schrijven.’

Uitbreiding

Deel van dat verhaal zal ook over de grens plaatsvinden. In de komende maanden wordt Storesquare geïntroduceerd in Nederland, zoals al eerder dit jaar werd aangekondigd. Een precieze datum is niet bekend, maar het lijkt erop dat de expansie voor begin 2018 gepland staat.

Diezelfde periode mikt Storesquare daarnaast op een uitbreiding van het gramma. Naast de waren van lokale handelaars, biedt het platform vanaf 2018 ook een plaatsje voor apothekers. ‘Honderden’ offline apotheken zullen worden aangesloten, klinkt het. Later moet ook een oplossing voor de online verkoop van geneesmiddelen op voorschrift komen, hoewel voorlopig niet wordt verklapt wat die oplossing zal inhouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here