Gebruikers bereiken op WhatsApp? Het kan binnenkort ook via een advertentie op Facebook.

Advertentie

Facebook slaat een brug tussen het sociale netwerk en WhatsApp. De blauwe gigant lanceert een nieuwe functie die het mogelijk maakt om van Facebook-advertenties te linken naar een bepaald WhatsApp-account. Een berichtenknop in de advertentie laat gebruikers toe om rechtstreeks van Facebook een bericht te sturen via WhatsApp.

Advertenties

Dat is vooral handig voor bedrijven. Via WhatsApp is het namelijk niet mogelijk om gebruikers te bereiken via reclame: het berichtenplatform heeft zich altijd al gekant tegen het plaatsen van advertenties, ook na de overname door Facebook. Door Facebook-advertenties te linken naar WhatsApp, maakt Facebook een slimme omweg die WhatsApp vrij houdt van advertenties, maar het wel makkelijker maakt om gebruikers te bereiken.

WhatsApp werkt al langer aan functies voor bedrijven. Zo werd een gratis versie van de app, specifiek voor zakelijke doeleinden, gelanceerd en werd sinds kort een onderscheid gemaakt tussen zakelijke accounts en particuliere accounts.

Europa laatst

De doorlinkfunctie wordt eerst uitgerold naar Noord- en Zuid-Amerika, Australië en een groot deel van Azië. Europa wordt voorlopig niet vermeld: volgens bronnen van TechCrunch, zou Facebook daarvoor wachten op de resultaten van de uitrol in andere markten.

Mogelijk heeft die beslissing ook te maken met de reactie van de Europese Commissie op de data-uitwisseling tussen WhatsApp en Facebook eerder dit jaar. Facebook kreeg kritiek toen bleek dat Europese gebruikersgegevens tussen de twee platformen werden gedeeld.  De Commissie was van mening dat gebruikers te weinig geïnformeerd werden over wat er met hun gegevens zou gebeuren en te weinig controle kregen om hun gegevens te beschermen. Daarop zag Facebook zich genoodzaakt de data-uitwisseling in heel Europa te staken, tot op vandaag.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here