Nieuws, slider

Coolblue pakt uit met automatische inpakmachine

Met een ‘pakjesmachine’ maakt Coolblue voortaan pakjes op maat. Dat scheelt niet alleen opvulmateriaal, maar ook ruimte in de bestelwagens.

De pakjesmachine staat sinds kort in het magazijn in Tilburg. Het toestel is in staat om de producten te meten en dozen op de juiste hoogte te vouwen, zodat elk product een doos op maat krijgt. Op die manier is er 90 procent minder opvulmateriaal nodig.

 

Bovendien is het initiatief ook beter voor het milieu, zegt ‘Beginbaas’ Pieter Zwart. “We willen het voor onze klanten niet alleen elke dag een beetje beter, maar ook een beetje groener doen. Dit door minder opvulmateriaal te gebruiken, maar ook door het aantal ritten van onze vervoerders te verminderen. Zo vertrekken er door de kleinere pakjes tot 15 procent minder vrachtwagens vanuit het Coolblue-magazijn.”

Op de band van de pakjesmachine rollen zo’n 20.000 pakjes per dag voorbij: bijna een pakje per seconde. Volgens Coolblue kan 90 procent van alle pakjes ingepakt worden door de machine. Ook de verpakking zelf onderging enkele veranderingen. Zo is het openen van de doos makkelijker geworden door een trekstrip en wordt een deksel op de doos gelijmd voor extra stevigheid. Het felblauwe kleurtje en de woordgrapjes blijven natuurlijk wel behouden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business