Dit jaar zullen zo’n 8,4 miljard verbonden toestellen het licht zien: een derde meer dan in 2016 het geval was, meldt Gartner. Zo belooft het internet of things steeds verder uit te deinen, hoewel de grootste rol is weggelegd voor consumentenapparaten.

De directie van Neckermann.com en Readen is aangehouden op verdenking van witwaspraktijken. Het zou gaan om een bedrag van ruim 5 miljoen euro.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Dat meldt RTL Z. Deze week viel de FIOD, de Nederlandse opsporingsdienst van de belastingen, binnen bij Neckermann.com – het van oorsprong Duitse postorderbedrijf, niet de reisorganisatie – en moederbedrijf Readen. Verschillende panden in Nederland en één kantoor in België werden doorzocht. Uiteindelijk zijn zes verdachten aangehouden. Andere werknemers mochten het gebouw tijdelijk niet verlaten en moesten hun mobiele telefoons afstaan. Ook contant geld, computers en administratie werden in beslag genomen.

Een persbericht op de website van de FIOD lijkt meer licht te werpen op de zaak. Daarin wordt beschreven hoe het onderzoek startte na enkele meldingen over contante stortingen. ‘Verdachten en hun bedrijven hadden de beschikking over grote sommen contant geld, terwijl het vermoeden bestaat dat daar geen legale inkomsten tegenover staan. Het gaat om een bedrag van ruim 5 miljoen euro.’

De organisatie van Neckermann.com reageerde voorlopig niet op de aantijgingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here