Nieuws

Directie Neckermann.com aangehouden in witwaszaak

De directie van Neckermann.com en Readen is aangehouden op verdenking van witwaspraktijken. Het zou gaan om een bedrag van ruim 5 miljoen euro.

Dat meldt RTL Z. Deze week viel de FIOD, de Nederlandse opsporingsdienst van de belastingen, binnen bij Neckermann.com – het van oorsprong Duitse postorderbedrijf, niet de reisorganisatie – en moederbedrijf Readen. Verschillende panden in Nederland en één kantoor in België werden doorzocht. Uiteindelijk zijn zes verdachten aangehouden. Andere werknemers mochten het gebouw tijdelijk niet verlaten en moesten hun mobiele telefoons afstaan. Ook contant geld, computers en administratie werden in beslag genomen.

Een persbericht op de website van de FIOD lijkt meer licht te werpen op de zaak. Daarin wordt beschreven hoe het onderzoek startte na enkele meldingen over contante stortingen. ‘Verdachten en hun bedrijven hadden de beschikking over grote sommen contant geld, terwijl het vermoeden bestaat dat daar geen legale inkomsten tegenover staan. Het gaat om een bedrag van ruim 5 miljoen euro.’

De organisatie van Neckermann.com reageerde voorlopig niet op de aantijgingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business