Nieuws

Google toont langere snippets in zoekresultaten

Metabeschrijvingen verliezen hun macht in de zoekmachine. Het informatieknipseltje wordt steeds vaker gegenereerd op basis van pagina-inhoud.

Als je een vraag of probleem in Google intikt, krijg je vaak bovenaan een klein informatievenster (een ‘snippet’) die je een korte samenvatting geeft van het bovenste zoekresultaat. Google heeft nu gesleuteld aan deze infobubbels: de beschrijvingen zijn voortaan langer en sluiten beter aan bij het antwoord dat je zoekt.

Voor deze aanpassing lag de gemiddelde lengte van een beschrijving rond de 160 tekens. Nu heeft de technologiereus dit gemiddelde opgekrikt naar ongeveer 230 tekens. Deze aanpassing zou al even doorgevoerd zijn, maar nu heeft het concern de aanpassing bevestigd aan Search Engine Land.

Metabeschrijving verliest macht

Hoe groot een snippet exact kan zijn, is niet helemaal duidelijk. Volgens bekend twitteraar en Google-kenner Danny Sullivan ligt het maximum nu op 320 tekens.

https://twitter.com/dannysullivan/status/936780855019581440

Dat betekent niet dat je de metabeschrijving van je pagina langer moet maken, zo zegt Sullivan. Heel vaak zijn de snippets immers automatisch gegenereerd op basis van de inhoud op de pagina. Met deze aanpassing is de kans groter dat Google zich steeds minder op de metabeschrijving zal beroepen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business