Nieuws, slider

8 op 10 Instagramgebruikers volgen minstens één bedrijf

Instagram herbergt sinds kort 25 miljoen bedrijfsprofielen. Die kunnen op behoorlijk wat bezoekers rekenen, zo zegt het bedrijf.

Fotodienst Instagram heeft bekend gemaakt dat het platform nu aan 25 miljoen actieve bedrijfsprofielen onderdak biedt. De afgelopen vier maanden zijn er 10 miljoen profielen bijgekomen, aangezien het bedrijf eind juli nog rapporteerde dat het 15 miljoen bedrijfsprofielen had.

Online aanwezigheid

Het cijfer is een signifcante indicator over hoe belangrijk bedrijven Instagram achten in hun online strategie. In totaal beschikt Instagram over 800 miljoen gebruikers, waarvan 80 procent minstens één bedrijfsprofiel volgen. Instagram verklaart ook dat 200 miljoen gebruikers dagelijks een bedrijfsprofiel bekijken.

Instagram wist zijn bedrijfsprofielen op korte tijd sterk te laten groeien. De dienst lanceerde de optie om een bedrijfsprofiel aan te maken in mei 2016. Bovendien zijn heel wat van profielen volgens Instagram ook de enige online aanwezigheid van het bedrijf. Director of Product Vishal Shah stelt dat 50 procent van de profielen geen link naar een externe website bevat.

De sterke aangroei van bedrijfsprofielen kan op termijn ook een negatieve impact hebben op Instagrams aantrekkelijkheid als marketing- en verkoopsplatform. Facebook heeft bijvoorbeeld verschillende ingrepen moeten uitvoeren op de newsfeed omdat gebruikers te veel posts van bedrijven te zien kregen. Shah houdt zich sterk dat Instagram dat slimmer zal aanpakken en dergelijke demarches zal kunnen vermijden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business