[Blog] Vijftien jaar geleden schetste filmgoeroe Steven Spielberg een onheilspellend beeld van het belang van “slimme machines” in de maatschappij; in 2017 spelen ze een alsmaar belangrijker wordende rol in het leven van alledag.

MediaMarkt heeft plannen om ten minste één van zijn webshops om te toveren tot marktplaats. Ook externe verkopers worden vanaf dan toegelaten in de online winkel.

Advertentie

In navolging van Amazon, bol.com en eBay, kijkt ook MediaMarkt naar de mogelijkheden van een marktplaats. De Duitse elektronicaspecialist plant om volgend jaar externe verkopers toe te laten in de eigen webshop: hun producten komen zij aan zij te staan met die van MediaMarkt.

Voorlopig wordt het project doorheen 2018 enkel uitgerold in Spanje. ‘Daar ziet de concurrentie er anders uit dan bij ons,’ verklaart CDO Martin Wild in het blad Lebensmittel Zeitung. In Duitsland worden ‘verschillende opties’ bekeken, maar over concrete plannen laat Wild niets los. De CDO waarschuwt wel dat de ombouw tot marktplaats niet in elke omgeving gepast is. ‘Niet iedereen die vandaag marktplaatsen bouwt, zal succesvol zijn.’ Of MediaMarkt de webshop ook in andere landen zal openen voor derde partijen is dus niet zeker.

Er zijn meer online spelers die hun kans wagen als open verkoopplatform. Zo is Beslist.be volop bezig aan de overgang van prijsvergelijker naar marktplaats, en zette ook crowdfunder Indiegogo onlangs die stap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here