Nieuws

Moederbedrijf Pearle neemt zonnebrillen.com over

Met de overname wil GrandVision Benelux zijn online aanwezigheid op de Belgische en Nederlandse markt versterken.

GrandVision Benelux voegt een nieuw bedrijf toe aan zijn portfolio: het moederbedrijf van ondere andere Pearle en GrandOptical neemt de Nederlandse webshop zonnebrillen.com over. De aankoop moet de online activiteiten van het concern schragen. De overname is vanaf 1 december officieel.

Zonnebrillen.com werd uit de grond gestampt door twee Nederlandse ondernemers, Mischa Tan en Rogier van Willigen. De thuisbasis van de webshop is Leiden. Of GrandVision veranderingen zal doorvoeren in de organisatie achter zonnebrillen.com is niet gekend, noch hoeveel het bedrijf heeft neergeteld om de webshop te kopen.

De overname past in de strategie van GrandVision om meer in te zetten op online in België en Nederland. De optiekketen is een laatbloeier wat e-commerce betreft. De acquisitie van zonnebrillen.com moet zijn digitale transformatie een zetje geven. “Deze overname past in onze toekomstvisie. Het is een belangrijke stap om onze stijgende lijn als omnichannel retailer door te zetten en onze groei te versnellen,” zegt Leo van Welij, CEO van GrandVision Benelux.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business