Nieuws

Groei Amerikaanse e-commerce gaat bijna volledig naar Amazon

In de groei die webwinkels in de VS tijdens het afgelopen kwartaal doormaakten, heeft Amazon een aandeel van bijna zeventig procent.

Amazon blijft koning van de e-commerce in de VS. De webgigant was het afgelopen kwartaal goed voor bijna 70 procent van de volledig groei van de sector.

Amerikaanse kopers spendeerden het afgelopen kwartaal 115,35 miljard dollar in webshops. Dat is goed voor een aandeel van 13,1 procent in de totale omzet van de retailsector in de Verenigde Staten. De hele e-commercesector groeide met 15,5 procent in de periode, iets minder dan dan de drie maanden ervoor.

Dat Amazon het leeuwendeel van de verkoop naar zich toe trekt, is af te lezen aan de cijfers. 41,6 procent van de online retailaankopen in de Verenigde Staten gebeurde op het platform van Amazon. De webreus verkocht in het derde kwartaal in totaal 25,45 miljard dollar aan producten en diensten. Dat vertaalt zich in een aandeel van 69,2 procent van de gehele omzetgroei van de sector.

Slecht nieuws voor andere e-commerce spelers, schrijft vaktitel Internet Retailer. Toch maakten ook andere grote e-tailers veel winst. Walmart bijvoorbeeld noteert een groei van online verkopen van 50 procent. Het zegt dat die sprong vooral te danken is aan de verdriedubbeling van het aantal producten op zijn website, waardoor het nu op een totaal van 70 miljoen items staat. Ook Target deed goede zaken met een online omzetgroei van 24,6 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business