Amazon stopt met de bezorging van verse producten in bepaalde gebieden in de VS. Het lijkt erop dat de e-commercespeler andere prioriteiten heeft op de online boodschappenmarkt.


In ten minste negen staten kapt Amazon met zijn zogenoemde Amazon Fresh-dienst. Dat meldt Recode. Een woordvoerster liet verstaan dat de service in grote steden, zoals New York City of Boston, voorlopig blijft bestaan. De beslissing om de dienst in bepaalde staten te beëindigen, zou niet te maken hebben met de overname van Amerikaanse supermarktketen Whole Foods.

Amazon Fresh

Amazon Fresh zag het daglicht in 2007 als een bezorgdienst voor boodschappen en verse producten. Prime-leden die betalen voor de dienst, kunnen hun bestelling online doorgeven en krijgen hun boodschappen diezelfde dag of de volgende ochtend aan huis. Amazon Fresh was niet de populairste service die Amazon in het leven riep: sinds de lancering worstelde Amazon om de boodschappendienst van de grond te krijgen. Meer dan vijf jaar lang bleef de dienst beperkt tot de staat Seattle, waarin geëxperimenteerd werd met verschillende abonnementsformules en betaalmodellen.

Ook nadat de dienst werd geïntroduceerd in andere staten, bleek het moeilijk om voet aan wal te krijgen op de boodschappenmarkt. Er wordt gespeculeerd dat die problemen één van de grootste motivaties vormde voor de aankoop van Whole Foods. Het is mogelijk dat Amazon zich nu wilt richten op de uitbouw van het online luik van de supermarkt, in plaats van de eigen boodschappendienst.


Europa

In Europa werd Amazon Fresh uitgerold in onder andere Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In Wallonië werd de verwante dienst Pantry gelanceerd, waarbij geen verse producten, maar enkel lang houdbare kruidenierswaren besteld kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here