Microsoft gaat overstag en maakt het eindelijk mogelijk om kalenders te delen in de Outlook-applicatie op Android, iOS en Windows.

Bol.com verliest de eigen directeur: het e-commerceplatform zal, net zoals Albert Heijn en Delhaize, onder het toezicht komen te staan van algemeen directeur Wouter Kolk.

Advertentie

Dat komt omdat e-commercedirecteur Hanneke Faber de Ahold Delhaize-groep verlaat. Faber was sinds augustus 2016 directeur over bol.com en Amerikaanse online boodschappendienst Peapod, maar verlaat haar positie tegen het einde van het jaar voor een job bij Unilever.

Het vertrek van Faber leidt Ahold ertoe de huidige hiërarchie om te gooien. De functie van Faber wordt aangepast: haar opvolger ziet niet meer toe op de werking van online spelers als bol.com en Peapod, maar zal zich in de plaats daarvan concentreren op de digitale transformatie en innovatie binnen het bedrijf.

De online platformen krijgen daardoor geen aparte leiding meer. Voortaan wordt bol.com aangevoerd door Nederlands en Belgische CEO Wouter Kolk, en wordt Peapod bestuurd door Amerikaanse CEO Kevin Holt. Dat moet de integratie van e-commerce in de Ahold-groep reflecteren, aldus het persbericht. ‘Onze e-commerce operaties in Nederland en België, als in de Verenigde Staten zijn toenemend een integraal deel geworden van het bedrijf,’ volgens Ahold.

 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here