Colruyt start met de nationale uitrol van een eigen maaltijdbox. Daarmee volgt het in de voetstappen van partijen als HelloFresh en andere supermarktketens, zoals Carrefour.

Advertentie

Sinds januari 2017 testte Colruyt de maaltijdbox intern, onder een tweehonderdtal medewerkers. Nu, tien maanden later, is maaltijdbox beschikbaar voor het brede publiek.

De ‘Lekker Koken’-kit bestaat telkens uit drie maaltijden, en is gemaakt op maat van gezinnen met één of meerdere kinderen. Elk gerecht is in 30 minuten of minder klaar te maken, klinkt het. De box is te bestellen via Collect&Go, Colruyts online click-and-collect-platform. Opvallend is dat Colruyt ervoor kiest om niet met een abonnementsformule te werken: klanten kunnen één enkele box bestellen, en hoeven geen langdurige contracten aan te gaan. Ook thuislevering staat voorlopig niet op het programma.

‘One-stop shopping’

Daarmee onderscheidt Colruyt zich van andere maaltijdbox-verstrekkers, zoals HelloFresh of supermarkt Carrefour, die wel rekenen op een abonnement, en hun maaltijdboxen aan de deur bezorgen. ‘We kiezen er bewust voor om ons eigen afhaalnetwerk in te zetten, en niet aan huis te leveren,’ lichtte Chris Van Wetter, algemeen directeur bij Colruyt in januari toe. ‘Het voordeel daarvan is de one-stop shopping. Klanten kunnen hun maaltijdbox samen met hun gewone boodschappen, zoals water, fruit en wc-papier, bestellen en afhalen bij Collect&Go.’

Snelste maaltijdbox

Het afhalen van een maaltijdbox kan bovendien de volgende dag al. Waar gebruikers van HelloFresh hun keuze enkele dagen op voorhand moeten doorgeven, kunnen klanten bij Colruyt tot middernacht bestellen en de volgende dag hun kit oppikken in de winkel. ‘We zijn de enige op de markt bij wie je tot middernacht kan bestellen en de dag nadien al kan afhalen,’ aldus marketingdirecteur Guy Elewaut. ‘Wij passen ons aan de routine van de klant aan, en niet omgekeerd.’

Voorlopig is de maaltijdbox verkrijgbaar in 13 afhaalpunten in Vlaanderen, een aantal dat volgend jaar wordt uitgebreid.

Advertentie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here