Wil je voor een spotprijs een nieuw interieur, dan denk je spontaan aan Ikea. Met TaskRabbit hoef je de meubels voortaan niet meer zelf ineen te steken.

Advertentie

Ikea heeft immers de start-up TaskRabbit overgenomen, zo meldt de Zweedse meubelwinkel. Op dit platform kunnen klanten de hulp inroepen van klusjesmannen om allerhande werkjes op te knappen. Dankzij deze overname hoeven Ikea-klanten hun meubels dus niet meer zelf ineen te steken. Het platform is momenteel wel enkel actief in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Hondenvoer

De start-up is opgericht in 2008 door de Amerikaanse computerwetenschapper Leah Busque. Toen zij op een avond niemand vond die haar aan hondenvoer kon helpen, registreerde ze uit frustratie de URL RunMyErrand.com. Twee jaar later is die website omgetoverd tot TaskRabbit. Nu is het bedrijf actief in maar liefst veertig Amerikaanse steden en Londen.

TaskRabbit koppelt freelance klussers – zogenaamde ‘Taskers’ – met mensen die een klusje te bieden hebben. Dit kan gaan van verhuizen, schoonmaken tot Ikea-meubels ineensteken. Afgelopen november werkte Ikea al samen met het platform. Na een vlotte proefperiode bestloot de Zweedse meubelreus om het platform over te nemen. Onder Ikea zou TaskRabbit een onafhankelijk dochterbedrijf worden: de 60 werknemers (+ 60.000 freelancers) mogen er dus blijven.

Win-winsituatie

Met TaskRabbit zou Ikea goedkope montage van meubels kunnen aanbieden. Ook voor TaskRabbit is de overname positief, want zo kan ze makkelijker uitbreiden dan op eigen kracht. En de freelance Taskers krijgen er meteen miljoenen Ikea-klanten bij.

Momenteel is de klusjesdienst enkel actief in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Of de dienst ooit naar België komt, is geen nieuws over. Financiële details van de overname zijn eveneens niet bekendgemaakt.

Advertentie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here