Bot-ontwikkelaars kunnen voortaan de hulp van Facebook inschakelen. Het sociale netwerk stelt het FbStart-programma open voor start-ups op het Messenger-platform.

Een kristallen fruitschaal in virtual reality kopen; het kan. Swarovski presenteert in samenwerking met MasterCard een virtuele showroom waar bezoekers naar hartenlust kunnen shoppen zonder ooit de headset af te zetten.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Swarovski stelt een nieuwe collectie van peperdure blikvangers tentoon in virtuele realiteit. Een app voor Android en iOS laat gebruikers toe om door een virtuele villa te struinen terwijl her en der Swarovski-producten staan uitgestald, met bijbehorend prijskaartje. Dankzij een samenwerking met MasterCard is het bovendien mogelijk om meteen af te rekenen in de app, zonder de VR-headset af te nemen. De betaalkaartgegevens worden aan het begin van de surfsessie ingegeven, en moeten niet meer herhaald worden bij een aankoop.

Is er iemand die zat te wachten op een app die toestaat om kristallen vazen van honderden euro’s te kopen in een virtuele toonzaal? Misschien wel, hoewel de app op het eerste zicht noch nuttig, noch gebruiksvriendelijk lijkt. Swarovski’s fonkelende VR-ervaring leent zich niet om snel te kopen of te zien hoe een stuk in je eigen huis zou passen, iets dat Ikea’s AR-app bijvoorbeeld wel doet. Het voordeel tegenover een doorsnee webshop is daardoor miniem.

Maar laat dat je niet tegenhouden en bekijk hieronder vooral zelf de app in actie:

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here