In de laatste investeringsronde haalde Deliveroo 385 miljoen dollar op aan nieuw kapitaal. Het geld wordt ingezet om snel uit te breiden naar nieuwe markten.


Het gaat Deliveroo voor de wind. De on-demand bezorgdienst haalt 385 miljoen dollar op, omgerekend zo’n 323 miljoen euro, in de recentste kapitaalronde. Met dat nieuwe groeigeld wordt het oorspronkelijk Britse bedrijf nu op 2 miljard euro geschat.

Het geld is afkomstig van verschillende bronnen, waaronder investeerders die ook eerder al geld pompten in het bedrijf zoals DST Global, General Catalyst, Index Ventures en Accel Partners.

De 385 miljoen dollar zal worden gebruikt om een snelle groei te bekrachtigen. Onder andere wilt Deliveroo flink uitbreiden naar nieuwe steden en landen waar het tot nu toe nog niet actief is. Daarnaast wordt het geld besteed aan de uitbouw van Deliveroo’s IT-team, en aan de groei van ‘Deliveroo Editions’-programma, waarbij de bezorgdienst mobiele keukens voorziet voor restaurants die niet aanwezig zijn in de regio.


Vier jaar na de lancering is Deliveroo actief in 150 steden in twaalf landen, waaronder België. Recent kreeg de bezorgdienst nog kritiek over zich heen, nadat het in Nederland besliste om werknemers voortaan als zelfstandigen te werk te stellen. De bezorgers verliezen zo bijvoorbeeld het recht op een ziektevergoeding en pensioen. Ook in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk kreeg de organisatie om die reden de wind van voren. In België heeft Deliveroo op korte termijn geen plannen om het arbeidsmodel te veranderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here