Sfeerbeelden van een winkel, uitnodigende shots van producten of een recensie van een gerecht: Google Maps lanceert de mogelijkheid voor gebruikers om korte videoclips op de applicatie te zetten.

Advertentie

Er komt beweging in Google Maps: zoekgigant Google test momenteel de mogelijkheden uit van videoclips op het platform. Gebruikers die zich hebben ingeschreven op het local guides-programma hebben sinds twee weken toegang tot de optie om video’s op te laden naar Maps via de Android-app. Het gaat om korte clips die maximaal 30 seconden lang zijn.

Stil ingevoerd

Google heeft de nieuwe functie zonder al te veel fanfare uitgerold. Het nieuws is nu pas aan het licht gekomen omdat het bedrijf e-mails heeft gestuurd naar zijn local guides om hen op de hoogte te brengen van de verandering.

De gebruikers hebben twee opties om video’s op Maps te zetten. De eerste optie is om de video met de Maps-app zelf op te nemen. Wie een foto aan een locatie wil toevoegen, kan nu ook clips van 10 seconden maken door de camera-knop ingedrukt te houden.

google maps
De nieuwe video-functie in Maps

Daarnaast is er de mogelijkheid om al opgenomen video’s die je in lokale opslag hebt op te laden naar het platform. Alleen de eerste 30 seconden zullen worden toegevoegd.

Nieuwe marketingkansen

De introductie van video biedt nieuwe mogelijkheden voor wie zijn winkel onder het voetlicht wil brengen op Maps. Maps-resultaten verschijnen altijd bovenaan voor wie een plaatsnaam in zijn zoekopdracht zet, waardoor het platform een belangrijke rol speelt in online marketing voor winkels.

Video is officieel alleen nog beschikbaar voor local guides, maar er zijn ook al clips gespot die aangeven dat Google samenwerkt met lokale bedrijven om de nieuwe functie op punt te stellen. Local guides kunnen de video’s gebruiken om een review van een locatie te illustreren.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here