Een half jaar na de initiële lancering van Android Pay in België, breidt de functie om met je smartphone te betalen verder uit.

Advertentie

Zo’n zes maanden nadat Google en BNP Paribas Fortis Android Pay in België introduceerden, breidt de dienst verder uit. Ook klanten van KBC kunnen er voortaan gebruik van maken en je kan voortaan ook je debetkaart koppelen.

Android Pay is een gratis app voor smartphones met Android 4.4 KitKat of hoger, die betalen met je telefoon via NFC mogelijk maakt. Zo kan je contactloze betalingen uitvoeren door met je smartphone kort tegen een NFC-betaalterminal te tikken. Voor bedragen onder 25 euro hoef je de telefoon daarvoor niet te ontgrendelen. Voor bedragen die hoger liggen, of vanaf de vierde opeenvolgende transactie, moet je wel een pincode of vingerafdruk gebruiken.

De betaalapp lanceerde in België aanvankelijk alleen voor klanten van BNP Paribas Fortis, Hello Bank! en Fintro met een kredietkaart (Visa of MasterCard). Bij de lancering werd beloofd dat debetkaarten in mei zouden volgen, maar uiteindelijk werd die belofte nu pas ingelost. Ook wie een debetkaart van één van deze banken gebruikt, kan die nu aan Android Pay toevoegen.

Daarnaast biedt ook KBC voortaan ondersteuning voor Android Pay. In eerste instantie kunnen klanten van deze bank alleen hun debetkaart toevoegen, maar kredietkaarten volgen op een later moment. Om Android Pay met je debetkaart van KBC te kunnen gebruiken, moet je eerst in KBC Mobile controleren of je kaart is opengesteld voor contactloos betalen.

Nu ook debetkaarten worden ondersteund en KBC mee op de kar springt, zal de adoptie van Android Pay bij gebruikers wellicht aan een sneller tempo toenemen. De betaalmogelijkheid kende een trage start. In april, een maand na lancering, hadden nog maar 4.000 mensen zich geregistreerd.

Update 06/09/2017, 14u32: Onze redactie heeft ook navraag gedaan bij Belfius of de bank van plan is Android Pay te ondersteunen. “Belfius heeft ervoor geopteerd om haar eigen contactloze betaaldienst onmiddellijk te ontwikkelen binnen haar mobile app”, klinkt het in een reactie. Sinds eind juni kunnen Belfius-klanten die over een compatibele Android-telefoon beschikken om het even welk bedrag contactloos betalen via de app in verkooppunten met NFC-terminals. “Het gaat om een dienst die Belfius samen met Worldline heeft ontwikkeld. Daarbij kan om het even welke bankkaart in de Belfius-app digitaal worden opgeladen (Bancontact, Maestro, Mastercard en Visa).” Sinds de lancering hebben reeds 60.000 Belfius-klanten deze betaalmethode geactiveerd.

Advertentie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here