De 'payment service provider' Mollie lanceert de mogelijkheid om cadeaukaarten te innen via zijn platform. Voorlopig gaat het enkel om Nederlandse cadeaukaarten.

Advertentie

Payment service provider (PSP) Mollie voegt cadeaukaarten toe als betaalmethode op zijn platform. De nieuwe mogelijkheid stelt webwinkels in staat om betalingen aan te nemen van zes populaire cadeaukaartformules uit Nederland: Nationale EntertainmentCard, Webshop Giftcard, Podium Cadeaukaart, VVV Giftcard, fashioncheque en YourGift.

Met de cadeaukaart-optie erbij biedt Mollie nu 18 verschillende betaalmethodes aan voor online betalingen. Als webshop kan je niet zomaar gebruik maken van de mogelijkheid om cadeaukaarten te innen: enkel na een overeenkomst met één of meerdere van de cadeaukaartmerken is het mogelijk om betalingen te ontvangen. Voor het aanvaarden van de zes merken is maar één integratie nodig voor een online winkel. Het is mogelijk om meerdere kaarten in één sessie te verzilveren, en om automatisch een resterende bedrag op een kaart via een andere betaalmethode terug te geven.

‘In 2014 draaiden de verschillende Nederlandse merken al meer dan 2 miljard aan omzet. Vele duizenden winkels accepteren cadeaukaarten als betaalmiddel en ze worden verkocht bij nog veel meer verkooppunten,’ stelt Mollie. Of de functie ook in Belgische webshops gebruikt kan worden, is niet duidelijk. We hebben Mollie gecontacteerd met de vraag en voegen een update toe aan dit artikel zodra we een antwoord ontvangen.

Update 23/08/2017: Een woordvoerder van Mollie liet weten dat de betaalmethode ook in België geactiveerd worden. Alleen Nederlandse cadeaukaarten worden aanvaard, dus de functie is voor Belgische handelaars vooral interessant als die ook Nederlandse klanten bedienen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here