Nieuws, slider

Wehkamp laat Belgische markt links liggen

Nadat de Belgische webshop maandenlang onbereikbaar was, geeft online warenhuis Wehkamp toe niet te werken aan de terugkeer naar België.

Sinds januari stoten bezoekers van Wehkamp.be op een gesloten deur. ‘Wehkamp België stopt er even mee,’ staat er te lezen in een korte boodschap op de pagina. ‘Maar we komen terug. Beloofd.’

Van die belofte lijkt niets in huis te komen. De retailer liet aan RetailNews weten dat alle neuzen in de richting van de Nederlandse markt wijzen. ‘We concentreren ons nu volledig op Nederland,’ aldus een woordvoerder. Alles zou in het teken staan van ‘het leveren van een geweldige klantenervaring hier in Nederland’.

Of dat betekent of Wehkamp definitief uit België is vertrokken, is niet duidelijk. Volgens de boodschap op de website werd de Belgische webshop aanvankelijk gesloten omdat er achter de schermen gewerkt werd aan een ‘verbeterde website’ en een ‘ruimer assortiment’. Nu blijkt dat Wehkamp heel andere prioriteiten heeft, lijkt de toekomst van de Belgische website op losse schroeven te staan. De boodschap op de website is op moment van schrijven evenwel nog niet aangepast.

Wehkamp deed zo’n drie jaar geleden voor het eerst zijn intrede in ons land. De retailer fungeert als een online warenhuis met producten als kleding, elektronica, speelgoed en verzorgingsproducten. Moederbedrijf RFS Holland Holding had hoge verwachtingen voor de introductie in België, en wilde binnen drie jaar tot de top drie behoren op de Belgische e-commercemarkt. Zo ver is het echter nooit gekomen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business