G Suite krijgt vijf nieuwe functies die je productiviteit moeten verbeteren. Eén hiervan laat je toe om vanuit Slack Google Drive-bestanden te raadplegen en delen.

Spammers gebruiken nepvideo’s om de bezoekers op het sociale netwerk om de tuin te leiden, en dat is niet naar de zin van Facebook.

Advertentie

Organisaties die proberen om snel likes en shares te winnen met valse video’s, worden strenger aangepakt op Facebook. Het sociale netwerk onderneemt acties om bijvoorbeeld afbeeldingen met een valse play-knop of filmpjes die bestaan uit één enkel beeld te bannen uit de newsfeed.

Die actie komt er om publishers te ontmoedigen om nepvideo’s te posten om snel likes, shares en comments te verzamelen. Spammers (en sommige bedrijven) op Facebook gebruikten de tactiek ook om bijvoorbeeld bezoekers door te sturen naar de eigen website. Gebruikers die klikten op de afbeelding die leek op een gepauzeerde video, werden dan doorgestuurd naar een andere pagina.

Geen echte sancties

Wanneer nepvideo’s worden opgemerkt, wordt hun zichtbaarheid op het netwerk voortaan geminimaliseerd. De posts worden minder getoond in newsfeed, waardoor de poster minder engagement krijgt voor de verraderlijke tactiek. Tot echte sancties komt het niet. De post zal niet verwijderd worden, en ook de Facebook-pagina die zulke posts verspreid zal geen verder gevolgen ondervinden.

De update heeft geen invloed op advertenties, maar Facebook benadrukt dat ook in advertenties het nabootsen van video niet toegelaten is volgens het adverteerbeleid.

De blauwe reus is al langer verwikkeld in de strijd tegen misleidende posts. In mei gaf het nog te kennen dat het strenger zou optreden tegen clickbait. Daarvoor worden de titels van posts getoetst aan een slim algoritme dat clickbait-achtige titels kan herkennen. Posts die aan het profiel voldoen, worden minder getoond aan gebruikers.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here