Nieuws

Trump valt Amazon aan op Twitter

Donald Trump richt de pijlen op Amazon. De Amerikaanse president beticht de e-commercegigant van het aanrichten van 'enorme schade onder belastingbetalende winkelbedrijven'.

Amazon zorgt ervoor dat in de Verenigde Staten veel banen verloren gaan, volgens Donald Trump. “Dorpen, steden en staten worden geraakt in de VS, vele jobs gaan verloren!” tweette de Amerikaanse president. De e-retailer stelt zelf dat er momenteel meer dan 50.000 vacatures openstaan in thuisland Amerika om het aantal orders te kunnen verwerken, waarvoor het eerder deze maand meerdere wervingsacties op touw zette.

Donalds Trumps laatste uithaal is niet onschuldig. De tweet heeft inmiddels Wall Street bereikt: in New York daalden voor het openen van de beurs de aandelen van ‘s werelds grootste e-commerce speler. Het is niet de eerste keer dat Trump via zijn Twitter-account de aanval op Amazon opent; in juni beschuldigde de president topman Jeff Bezos van het niet betalen van ‘internetbelastingen’.

Kijkend naar het grote plaatje heeft de aanhoudende vijandigheid van Trump echter weinig effect op de waarde van Amazon: diens beurskoers is over het hele jaar gezien met 30 procent gestegen. Het is niet de beste week voor Trump: na zijn lauwe reactie op onlusten van rechts-extremisten in de stad Charlottesville, verlieten verschillende invloedrijke CEO’s de adviesraad die de president had opgezet rond industrie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business