Blokker verkoopt het distributiecentrum van Leen Bakker aan de Belgische vastgoedgroep Intervest.

Advertentie

Intervest betaalt ruim 14 miljoen euro voor het pand van 20.000 vierkante meter, meldt RetailNews. Het distributiecentrum is gelegen in Raamsdonksveer, in de Nederlandse provincie van Noord-Brabant, en wordt gebruikt om de online orders van de woonwinkel naar Nederland en België te sturen. Intervest kocht eerder ook een distributiecentrum in Tilburg.

‘Toekomst-zekere investering’

‘Met deze tweede strategische aankoop van logistiek vastgoed in Nederland zet Intervest haar ambitie voort om te groeien binnen een straal van 150 km rond Antwerpen in zowel België, Nederland als Duitsland. De acquisitie van dit moderne distributiecentrum in de logistieke hotspot Noord-Brabant is een toekomstzekere investering met een cashflow op lange termijn,’ aldus CEO Jean-Paul Sols.

Leen Bakker hoeft nog geen verhuisplannen te maken: het huurcontract voor het magazijn duurt nog tot 2031. Jaarlijks betaalt Leen Bakker meer dan een miljoen euro voor de huur van het gebouw.

Online

De voormalige Blokker-formule valt sinds enkele maanden onder Gilde Equity Management, dat ook Kwantum onder zijn hoede heeft. Het distributiecentrum werd zeven jaar geleden gebouwd voor de woonketen, die zich op dat moment een klein jaar bezighield met online verkoop. Leen Bakker trapte in de webshop af met tuinmeubelsets en verkoopt inmiddels zijn hele assortiment online. De meubelketen kwam laatst in het nieuws na een online prijsblunder: hoogslapers werden op de website voor 24 euro aangeboden, in plaats van de normale prijs van 319 euro.

 


 


Geen velden gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here