Nieuws

A.S. Adventure valt Duitse markt binnen met overname

A.S. Adventure zet door in zijn Europese expansie. De Belgische keten neemt outdoorketen McTrek over en kan zo voor het eerst de Duitse markt betreden.

A.S. Adventure betaalt 38 miljoen voor zijn sectorgenoot. Met de overname wint de Belgische groep de 39 winkels in Duitsland en een succesvol online luik. De webshop van McTrek was goed voor ongeveer 20 procent van de omzet, terwijl A.S. Adventure tot nu toe iets meer dan 12 procent omzet uit hun online verkoop halen. Net zoals A.S. Adventure biedt McTrek outdoor- en lifestyle-producten aan.

De overname zorgt ervoor dat A.S. Adventure doorstoot in de grootste ‘outdoormarkt’ van Europa, meldt De Tijd. De markt is in Duitsland goed voor 2,5 miljard euro. Het is de eerste keer dat A.S. Adventure actief is in het land. Tot nu toe was de keten al wel te vinden in de Benelux, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, onder verschillende namen. Met de filialen van McTrek bij, telt A.S. Adventure nu 256 winkels over heel Europa.

A.S. Adventure wilt nu ook verder uitgroeien in Frankrijk. Minstens vijftig Franse filialen kunnen er nog bijkomen, volgens CEO Frederic Hufkens. Voorlopig heeft het merk twee winkels in het land, en tegen het einde van dit jaar volgt de opening van een derde vestiging, net buiten Parijs.

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business