Op dinsdag pakte Shopify uit met sterke cijfers. Het e-commerceplatform maakte de kwartaalcijfers bekend, en lichtte een tipje van de sluier over de demografische verdeling van hun online winkels.

Advertentie

Qua omzet werd een mooi resultaat duidelijk: de omzet groeide dit kwartaal met 75 procent op jaarbasis tot 151,7 miljoen dollar. Een deel van die toename wordt gestimuleerd door het aantal  nieuwe handelaars die zich aansloten bij Shopify.

40 miljard dollar

De gebruikersaantallen groeiden jaarlijks gemiddeld met 74 procent sinds 2012. Zo komt het dat er nu ruim 500.000 handelaars in 175 landen een winkel via Shopify onderhouden. Samen genereerden ze al zo’n 40 miljard dollar (33,7 miljard euro) aan sales. De meest recente toename aan merchants is vooral te danken aan Zuid-Amerika, waar er het afgelopen kwartaal 168 procent meer handelaars bijkwamen dan het jaar daarvoor. Shopify deelt niet mee hoeveel handelaars dat precies omvat.

131 miljoen consumenten

Ook wat de consument betreft, deelt Shopify enkele positieve cijfers. Volgens het e-commerceplatform deden al zo’n 131 miljoen consumenten een aankoop in een Shopify-winkel in de afgelopen 12 maanden. Tijdens Black Friday en Cyber Monday van dit jaar werd er bovendien wereldwijd zo’n 100.000 dollar per minuut uitgegeven in Shopify-winkels.

Shopify kwam dit jaar wel vaker in het nieuws. Zo lanceerde het in april een eigen betaalmethode, die vooralsnog niet bij ons actief is, en maakte het de virtuele assistent Kit gratis voor elke handelaar op het platform.

 

 

Advertentie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here