Nieuws

Payconiq breidt uit naar Luxemburg

Belgische betaaldienst Payconiq neemt de Luxemburgse Digicash over. Dankzij de overname worden betalingen via Payconiq binnenkort in de hele Benelux mogelijk.

Binnenkort zullen niet alleen Belgische consumenten, maar ook gebruikers in Luxemburg gebruik kunnen maken van Payconiq. Het Luxemburgse Digicash Payments SA, bedenker van de betaalapp Digicash, wordt overgenomen door de Belgische betaaldienst. Hoeveel er betaald wordt voor de overname, is niet bekend.

Van Digicash naar Payconiq

Het in dat land populaire Digicash wordt door meer dan een kwart van de inwoners gebruikt bij transacties. Payconiq hoopt met de bundeling ‘de consumentenbeleving van mobiel betalen in Luxemburg zowel online, onderweg en onderling’ te versterken.

Voorlopig kunnen Luxemburgers nog terecht bij de betaalapp van Digicash; in de eerste helft van 2018 wordt de app uitgefaseerd en schakelen consumenten over op Payconiq. Dat bevestigt Duke Prins, CEO van Payconiq, in een statement: ‘Het innovatieve werk van banken en de ondernemers achter Digicash zal een belangrijke pijler gaan vormen van het gecombineerde product dat we bouwen. Ons doel is om nauw samen te gaan werken met de Digicash gemeenschap van consumenten, winkeliers en banken.’

Benelux

Payconic werkte zich in België op als betaalapp om fysieke en online betalingen uit te voeren, zowel naar handelaars als tussen particulieren onderling. Betalen kan door een QR-code te scannen of een link te delen: de gebruiker hoeft het IBAN-rekeningnummer van de ontvanger dus niet te kennen. Sinds de oprichting van Payconiq in 2014 zijn er zo’n 35.000 handelaars aangesloten. Naast de Luxemburgse verovering, wordt de app deze zomer ook in Nederland uitgerold.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business