Dat vier Amerikaanse firma’s de cloudmarkt domineren zal velen niet vreemd in de oren klinken, maar de omvang van hun voorsprong op concurrenten is wel opzienbarend.

De aftrap van de solden deed veel Belgen de bankkaart bovenhalen. Op 1 juli werden de meeste elektronische betalingen in België geregistreerd, op één dag na.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De Belgen betalen steeds vaker elektronisch, zo blijkt uit cijfers van betaaldienstverlener Worldline. Volgens De Redactie registreerde Worldline op 1 juli zo’n 7,9 miljoen betaaltransacties met de betaalkaart. Niet toevallig betekende 1 juli de eerste dag van de solden, een periode waarop ook handelaars tevreden kunnen terugblikken.

In de hele soldenperiode werden 180 miljoen betalingen geregistreerd door Worldline: zo’n 6 procent meer dan vorig jaar. Daarbij worden niet alleen de fysieke betalingen met de bankkaart in de winkel, maar ook de online transacties gerekend. Het online luik deed het zelfs opvallend goed: in juli werden er maar liefst 28 procent meer online betalingen opgetekend dan vorig jaar.

Toch werd 1 juli niet de drukste dag van het jaar. Op 23 december 2016 werden nog meer betaaltransacties geregistreerd: op die dag werd er meer dan 8,4 miljoen keer betaald met de bankkaart.

 

Contactloos betalen in bus en tram tegen 2020

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here