Nieuws, slider

Eerste dag van solden topdag voor elektronische betalingen

De aftrap van de solden deed veel Belgen de bankkaart bovenhalen. Op 1 juli werden de meeste elektronische betalingen in België geregistreerd, op één dag na.

De Belgen betalen steeds vaker elektronisch, zo blijkt uit cijfers van betaaldienstverlener Worldline. Volgens De Redactie registreerde Worldline op 1 juli zo’n 7,9 miljoen betaaltransacties met de betaalkaart. Niet toevallig betekende 1 juli de eerste dag van de solden, een periode waarop ook handelaars tevreden kunnen terugblikken.

In de hele soldenperiode werden 180 miljoen betalingen geregistreerd door Worldline: zo’n 6 procent meer dan vorig jaar. Daarbij worden niet alleen de fysieke betalingen met de bankkaart in de winkel, maar ook de online transacties gerekend. Het online luik deed het zelfs opvallend goed: in juli werden er maar liefst 28 procent meer online betalingen opgetekend dan vorig jaar.

Toch werd 1 juli niet de drukste dag van het jaar. Op 23 december 2016 werden nog meer betaaltransacties geregistreerd: op die dag werd er meer dan 8,4 miljoen keer betaald met de bankkaart.

 

https://www.twinkle.be/nieuws/168334/contactloos-betalen-bus-en-tram-2020/

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business