Klarna stapt in peer-to-peer betalingen met de introductie van Wavy. De betaalapp is direct te gebruiken door consumenten in 31 landen - waaronder België.


Link delen

Klarna kreeg in juni een bankvergunning en kondigde destijds al aan zijn productportfolio voor zowel consumenten als bedrijven te willen verbreden. De eerste stap is Wavy, een app waarmee particulieren geld naar andere particulieren kunnen overschrijven. Consumenten verbinden hun Europese bankrekening of kredietkaart met de app, en genereren een betaallink wanneer ze een bedrag willen versturen of ontvangen. Die link wordt gedeeld via sociale netwerken, zoals Whatsapp, Messenger en iMessage. De betaling gebeurt via Sofort.

Geen grenzen

Klarna kan volgens Techcrunch snel veel belangstelling werven voor Wavy, omdat de dienst geïntegreerd is in de bestaande Klarna-accounts. Gebruikers hoeven alleen maar de p2p-optie ‘aan’ te zetten in hun settings om met Wavy te werken. Ook is direct afrekenen tussen Wavy-bezitters mogelijk zonder een betaallink naar elkaar te sturen, en moet de ontvanger van een betaling via Wavy zelfs niet per se in bezit zijn van de app.

Tot slot moet Wavy het mogelijk maken om makkelijk internationale transacties uit te voeren, laat Klarna-CEO Sebastian Siemiatkowski weten in een statement. ‘Er zijn geen grenzen in een online context, waarom zouden die er dan wel moeten zijn in betalingen? Klarna werd opgericht met het doel om online betalingen veilig, simpel en vlot te maken; Wavy is een volgende stap in die missie,’ aldus Siemiatkowski.


De app is meteen gratis beschikbaar voor iOS en Android, en is ook te bereiken via een webversie.

 

Amazon lanceert mobiel betaalmiddel om offline te betalen

 


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here