Nieuws

Amazon neemt heimelijk start-up over om Alexa te perfectioneren

Enkele Amerikaanse bronnen bevestigen dat Amazon tersluiks een start-up heeft overgenomen. De onderneming is gespecialiseerd in data-analyse, en zou kunnen dienen om virtuele assistent Alexa slimmer te maken.

Graphiq, zoals de start-up sinds vorig jaar heet, werd opgericht in 2009 als FindTheBest, en biedt online tools aan om onder andere elektronica en vakanties te vergelijken. Daarvoor schuimt de start-up openbare databronnen af en compileert het de informatie in handige grafieken. Opvallend is dat het bedrijf vorig jaar nog een app die gebaseerd was op Alexa. De toepassing stelde gebruikers in staat om de virtuele assistent vragen te stellen als ‘Wat is de snelste sedan van 2016?’. Inmiddels is de app offline gehaald.

Stiekeme overname

Amazon zou al langer een oogje hebben op Graphiq, zo rapporteert de L.A. Times. Volgens vier anonieme bronnen zou Amazon de start-up in mei hebben gekocht voor 50 miljoen dollar (zo’n 42 miljoen euro), maar werd het nieuws tot nu toe stilgehouden. Sinds kort stopte Graphiq met het posten op social media en werden enkele leidinggevenden ontslagen, wat gebruikelijk is, net voor een overname. Amazon is op zijn beurt op zoek naar extra software-ontwikkelaars en datawetenschappers in de regio waar de start-up gevestigd is.

Slimmere assistent

De verzamelde data en expertise van de start-up zou gebruikt kunnen worden om Alexa te ondersteunen. Hoewel Amazon hard werkt om de virtuele assistent gebruiksvriendelijk te maken met apparaten als de Echo, moet de assistent – net zoals tegenhangers Siri of Cortana – sommige antwoorden schuldig blijven. Extra gegevens, waaronder prijzen en online beoordelingen, moeten het mogelijk maken om meer vragen te beantwoorden.

Amazon noch Graphiq hebben tot nu toe gereageerd op het nieuws.

https://www.twinkle.be/achtergrond/168176/google-seo-stemgebaseerd-zoeken/

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business