Google houdt enkele manieren achter de hand waarmee het bedrijf klanten wil afsnoepen van concurrenten zoals Amazon en Microsoft. Het gaat alvast de goede kant op met de recente aanwinst van Evernote.

De dag van de deals voor abonnees bleek een enorm succes voor Amazon. Dit waren wereldwijd de best verkochte artikels.

Advertentie

Amazon Prime Day bleek een gigantisch succes voor de grootste e-winkel ter wereld. Zo groot dat zelfs de records van Black Friday én Cyber Monday een voor een sneuvelden. Die dagen, die worden georganiseerd rond de Amerikaanse Thanksgiving-periode, zijn traditionele hoogdagen. Nochtans waren de koopjes alleen te vinden voor abonnees van de Prime-dienst.

Slimme toestellen

De meest populaire aankoop wereldwijd was de Amazon Echo Dot, een draadloze luidspreker die voor een laag prijskaartje iedereen toegang geeft tot de slimme assistent Alexa. In België was de hoofdprijs weggelegd voor een Game of Thrones-bundel met seizoenen één tot en met zes, waarschijnlijk met dank aan het zevende seizoen dat sinds gisteren in ons land te zien is.

In het Verenigd Koninkrijk stond de Playstation 4 op één, in Spanje was dat de Moto G5 Plus, een populaire budgettelefoon. In de V.S. keken vele klanten naar een keukenapparaten, terwijl Canadezen zich lieten verleiden door batterijen. In heel Europa deden Playstation Plus-abonnementen het eveneens goed.

Amazon meldt daarnaast dat Echo-toestellen het dit jaar zeven keer beter deden dan vorig jaar. De opkomst van A.I. en slimme assistenten hebben er voornamelijk voor gezorgd dat gebruikers meer vertrouwd zijn met de mogelijkheden van zo’n toestellen.

 

Prime Day 2017 werd ‘grootste dag ooit’ voor Amazon

 


 

Advertentie

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here