PostNL gaat online boodschappen bezorgen in België

PostNL breidt de aanwezigheid in België uit: de Nederlandse postdienst zal nu ook eten bezorgen van onder andere Carrefour, Marley Spoon en Ekoplaza.

Binnenkort start PostNL de thuislevering van voedingsproducten, zoals maaltijdboxen, online boodschappen, sportvoeding en andere artikelen. Vijf keer per week zullen leveringen naar Vlaanderen en Brussel vertrekken vanuit Wilrijk.

Carrefour

Aanvankelijk biedt de postdienst zijn diensten aan bij drie handelaars: Carrefour, maaltijdbox-verstrekker Marley Spoon en biologische supermarkt Ekoplaza, die recent ook in België een webshop opende. Voor Carrefour zal PostNL leveren in de provincies Antwerpen en Limburg, wat betekent dat de bezorging van boodschappen voor veel meer Belgen mogelijk wordt. Tot nu toe was slechts één derde van de bevolking in staat om een pakket van Carrefour aan huis te laten leveren, aldus Jo De Lange, director e-commerce Carrefour België.

Koelboxen

Voor het vervoer van het eten schakelt PostNL koelboxen in om de producten te beschermen tegen warme temperaturen. De koelbox wordt verzegeld bij het vertrek en wordt pas terug geopend wanneer het pakket zijn eindbestemming heeft bereikt. Na de levering worden de dozen weer meegenomen door de bezorger. Omdat de producten onmiddellijk in de koelboxen worden verpakt, moeten de aanbieders van de producten ook geen kartonnen dozen verzien om de bestelling te vervoeren.

Tijdvak van 30 minuten

Het aparte ‘foodnetwerk’ is gericht op het leveren van zo vers mogelijk producten, laat Rudy Van Rillaer, managing director van PostNL in België, weten. ‘We bezorgen consumenten nauwkeurige informatie over het bezorgmoment van hun verse producten. Het tijdvak waarbinnen we foodproducten bezorgen is 30 minuten.’

Met de uitbreiding van de Belgische dienstverlening, wil PostNL de marktpositie in België versterken, voegt hij toe.: ‘Het is onze ambitie om het gemak van boodschappen thuis bezorgen voor elke Belg toegankelijk te maken.’ In de toekomst plant PostNL ook te bezorgen voor andere online voedingsaanbieders.

 

https://www.twinkle.be/achtergrond/168171/waarom-amazon-wholefoods-koopt/

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business