Coolblue lanceert de gratis bezorgdienst voor witgoed nu ook in België. Koelkasten, wasmachines en andere grote apparaten worden aan huis bezorgd door authentieke Coolblue’ers.

Advertentie

CoolblueBezorgt

Wanneer je op Coolblue voorheen een wasmachine kocht, had je veel kans dat je bestelling in Vlaanderen thuisbezorgd met een externe bezorgdienst, zoals Dynalogic. Daar komt nu verandering in, aangezien de blauwe elektronicawebshop een eigen bezorgdienst uitrolt. CoolblueBezorgt, zoals de nieuwe dienst heet, was al een tijdje actief in Nederland, maar maakt nu ook zijn intrede in ons land.

Meer controle

Met de bezorgdienst wil Coolblue meer controle krijgen over de last mile van hun bestellingen. ‘We willen het voor onze klanten elke dag een beetje beter doen,’ verduidelijkt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België. ‘Een onderdeel waar we – tot voor kort – nog geen invloed op hadden in Vlaanderen, was de laatste kilometer tot bij de klant zelf. Daar brengen we nu verandering in door zelf de levering van witgoedproducten in handen te nemen.’

Onder de witgoedproducten rekent Coolblue niet alleen wasmachines, droogkasten of koelkasten, maar pakweg ook grote televisietoestellen. ‘Alles waar je met twee voor moet zijn om naar binnen te dragen’ kan worden bezorgd door de nieuwe bezorgdienst.

 

Positieve proefperiode

De introductie van CoolblueBezorgt komt na een positieve proefperiode. Voor de eerste testleveringen werden in Vlaanderen zo’n dertig bestelbusjes en vijftig Coolblue-bezorgers ingeschakeld, en dat aantal zal in het komende jaar alleen maar stijgen. Dat de bezorging bij klanten in goede aarde viel, bleek uit de ‘net promotor score’ (NPS). Die bedroeg 75, ‘wat enorm hoog is’.

‘Bij het afleveren van deze producten kom je bij klanten over de vloer en dit is heel persoonlijk. Dit geeft ons ook de kans om iets extra te doen en onze klanten op die manier blij te maken en te verwonderen,’ aldus De Clercq.

Net zoals zijn Nederlandse equivalent is CoolblueBezorgt gratis voor elke klant tot op de vierde verdieping. Ook bij witgoedbestellingen geldt de ‘next-day delivery’, behalve op zaterdag; dan wordt de bestelling de maandag erop bezorgd.

 

Coolblue breidt uit naar Wallonië


 

Advertentie

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here