Om de Belgische e-commercesector een duwtje in de rug te geven, stelt Kris Peeters (CD&V) voor om de loonkosten in de sector te verlagen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Net nadat Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) opriep om de wetgeving omtrent e-commerce in België te versoepelen, neemt Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) het voortouw. Hij werkt aan maatregelen die de loonkosten in ons land naar beneden moeten halen, weet De Tijd.

Sterke concurrentie

België heeft het moeilijk om te concurreren met buurlanden zoals Nederland en Duitsland wanneer het aankomt op digitale handel. Onder andere de strenge regelgeving en de hoge loonkosten gooien roet in het eten, waardoor Belgische bedrijven vaak niet dezelfde snelle verzendingsopties kunnen aanbieden als hun internationale concurrenten en Belgische consumenten ook online over de grens shoppen.

‘Onze loonkosten liggen in [de e-commercesector] ongeveer 17 procent hoger dan in Nederland,’ zei Peeters in de Kamer. Hij plant de kosten verlagen om de Belgische concurrentiepositie te versterken. ‘Mijn voorstel zal betrekking hebben op de reductie van de loonkosten, rekening houdend met wat de Europese regelgeving toelaat en met de beschikbare budgettaire marge.’

Korting

Zo’n loonkostenverlaging kan bijvoorbeeld in de vorm van een korting. Op dit moment kunnen e-commercebedrijven al een korting krijgen op de loonkosten bijvoorbeeld wanneer ze ploegen- of nachtarbeid inzetten, maar de maatregel bleek tot nu toe niet voldoende om de Belgische e-commercesector op te krikken.

 

Gat in de markt: Mondeux, Boteljon en Caffungi

 

 


 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here