Wetenschappers van MIT en Harvard stelde vrijdag een nieuw concept met betrekking tot de huidige webinfrastructuur voor. Met het cryptografische systeem Sieve zouden gebruikers zelf hun data in de cloud kunnen beheren en zo meer controle uitoefenen op het delen van data met apps.

Het Europese Parlement heeft een voorlopige wettekst rond het verbod op geoblocking goedgekeurd. Een definitieve regeling komt waarschijnlijk nog dit jaar.

Advertentie

Nadat de Europese Raad van Ministers een wetsvoorstel tegen geoblocking in november 2016 aannam, werd een maand later een conceptrapport ingediend door politica Roza Thun. Het rapport is nu goedgekeurd in het Europees Parlement.

 Tegen online discriminatie

De leden van het Internet Markt en Consumentenbescherming (IMCO) Committee binnen het Europees Parlement waren positief over het beleid waarin het online discrimineren van consumenten uit een ander land wordt tegengegaan. Consumenten in de EU mogen in buitenlandse webshops dan niet meer de toegang worden ontzegd op basis van hun nationaliteit, woonplaats of verblijfplaats en mogen niet worden gediscrimineerd op grond van prijzen en verkoop- of betaalcondities.

Definitieve inhoud

Momenteel zijn er onderhandelingen tussen de Raad, het Europees Parlement en de Europese Commissie over de definitieve inhoud van de regeling. Wanneer die rond zijn, wordt het wetsvoorstel gelijk van kracht voor alle Europese lidstaten. Volgens Thuiswinkel.org zal het akkoord waarschijnlijk nog dit jaar worden bereikt.

 

Belg koopt vooral buitenlands vanwege ‘betere prijzen’

 

 


 

Advertentie

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here