Nieuws

‘Definitief verbod op geoblocking in EU komt er dit jaar’

Het Europese Parlement heeft een voorlopige wettekst rond het verbod op geoblocking goedgekeurd. Een definitieve regeling komt waarschijnlijk nog dit jaar.

Nadat de Europese Raad van Ministers een wetsvoorstel tegen geoblocking in november 2016 aannam, werd een maand later een conceptrapport ingediend door politica Roza Thun. Het rapport is nu goedgekeurd in het Europees Parlement.

 Tegen online discriminatie

De leden van het Internet Markt en Consumentenbescherming (IMCO) Committee binnen het Europees Parlement waren positief over het beleid waarin het online discrimineren van consumenten uit een ander land wordt tegengegaan. Consumenten in de EU mogen in buitenlandse webshops dan niet meer de toegang worden ontzegd op basis van hun nationaliteit, woonplaats of verblijfplaats en mogen niet worden gediscrimineerd op grond van prijzen en verkoop- of betaalcondities.

Definitieve inhoud

Momenteel zijn er onderhandelingen tussen de Raad, het Europees Parlement en de Europese Commissie over de definitieve inhoud van de regeling. Wanneer die rond zijn, wordt het wetsvoorstel gelijk van kracht voor alle Europese lidstaten. Volgens Thuiswinkel.org zal het akkoord waarschijnlijk nog dit jaar worden bereikt.

 

https://www.twinkle.be/nieuws/167368/belg-koopt-buitenlands-vanwege-betere-prijzen/

 

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business