Enkele maanden na de aankondiging van de grote verjaardagsupdate van Windows 10 is de lancering van start gegaan.

Etsy lanceert een DIY- en craft-webshop waar bezoekers terechtkunnen voor alle knutselbenodigdheden.

Advertentie

Het Etsy-platform staat al jaren bekend als online marktplaats waar professionele of semiprofessionele verkopers hun producten kunnen aanbieden. Vaak gaat het om handgemaakte artikelen, zoals juwelen, kleding of decoratie. Dat DIY-karakter zet Etsy door in een tweede online shop: Etsy Studio.

‘Voor makers’

Etsy Studio moet de centrale plaats worden om craftmaterialen en -gereedschappen te kopen of verkopen: ‘een platform speciaal voor makers’, aldus Etsy. Tot nu toe worden zulke benodigdheden ook op het algemene Etsy-platform verkocht, maar daar moet de focus komen te liggen op de afgewerkte producten.

Op Etsy Studio worden niet alleen breiwol of kralen aangeboden, maar is het platform ook gevuld met materialen voor 3D-printers, fotografie, elektronica, beeldhouwen, en meer. Daarnaast zijn er op moment van schrijven een zeventigtal tutorials beschikbaar om een eigen DIY-project te starten.

Cirkel

Het nieuwe platform maakt dat Etsy misschien wel een lucratieve handel creëert waarbij zijzelf het grootste deel van de winst kan opstrijken: doe-het-zelvers kunnen op Etsy Studio materialen kopen, en de resultaten verkopen op Etsy, waarna ze opnieuw materialen nodig hebben en het hele verhaal opnieuw begint.

 

Miljoenen bestellingen op Etsy wekenlang verhinderd door storing Worldpay

 


 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here