[Partnerinfo] De Nighthawk® X6 AC3200 Tri-Band WiFi Router (R8000) van Netgear is bij de European Hardware Awards uitgeroepen tot de beste router die op de Europese markt verkrijgbaar is.

Blokker Holding zet zijn Belgische speelgoedketen Maxi Toys in de etalage. Het bedrijf wordt in de huidige reorganisatie niet opgenomen in Intertoys, maar van de hand gedaan.

Advertentie

Blokker Holding kondigde in juni een herstructurering van zijn speelgoedafdeling aan. Bart Smit en Toys XL verdwijnen van het toneel: de online platformen van beiden worden opgedoekt en in de plaats daarvan vindt de verkoop plaats onder de vlag van Intertoys.

In België wordt ook de speelgoedwinkel Maxi Toys verkocht, zo melden meerdere bronnen aan De Tijd. Het bedrijf, dat nu twintig jaar deel uitmaakt van Blokker Holding, verkoopt online in België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland. In deze contreien baat Maxi Toys in het totaal zo’n tweehonderd filialen uit, en draait het naar verluidt een omzet van ongeveer 250 miljoen euro, met een brutowinst tussen de 12 en 14 miljoen euro.

De herstructurering in Nederland gaat overigens niet zonder slag of stoot. Een twintigtal franchisers van Intertoys trokken al naar de rechter om te protesteren tegen de ombouw van Bart Smit- en Toys XL-winkels in hun buurt. Zij vrezen te veel concurrentie te ervaren van identiek dezelfde winkels die in hun regio gelegen zijn.

 

Blokker opent marktplaats voor externe verkopers

 


 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here