Nieuws

‘Uber’-koeriersdienst Just Cargo komt naar België

Nederlandse koeriersdienst Just Cargo breidt uit naar het buitenland. België en Denemarken zijn daarbij het eerst aan de beurt.

Crowdsourcing

Dat liet CEO Michiel van den Boogaart weten aan het Nederlandse vakblad Truck & Transportmanagement. Het koeriersbedrijf doet beroep op een systeem dat doet denken aan het Uber-platform, waarbij bedrijven en chauffeurs met elkaar in contact komen via de app. Het crowdsourcing-systeem zorgt ervoor dat handelaars snel koeriers kunnen vinden voor hun zendingen, waardoor ook de pakjes sneller bij de consument aankomen.

Eerst Denemarken

‘Het idee is eenvoudig en kan in feite in elk land aanslaan,’ zegt van den Boogaart tegen TTM. ‘De techniek, het platform en de app hebben we al, dus kost het niet zoveel moeite om dat aan te passen voor gebruikers buiten Nederland.’ Op dit moment zijn er concrete plannen om de app in Denemarken te introduceren. België zou daarna moeten volgen, omdat het concept nauwelijks aangepast moet worden voor het Vlaamse doelpubliek. Uitbreiding naar de rest van Europa staat nog op de roadmap.

Sameday- en spoedleveringen

Sinds de lancering van het bedrijf, nu een jaar geleden, werken er al ruim 300 chauffeurs en bijna 100 bedrijven met Just Cargo. Het bedrijf screent chauffeurs, die vervolgens een melding krijgen via de app wanneer bedrijven een zending aanmelden. Just Cargo mikt erop lage prijzen te bieden voor snelle zendingen: sameday-delivery en een spoedlevering die binnen 45 minuten wordt opgehaald, behoren tot de mogelijkheden.

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business